Luitfestival

In 2020 vinden luitisten en theorbespelers voor de vijfde keer hun weg naar het Festival. De luit tweedaagse staat onder leiding van specialiste in het veld Sofie vanden Eynde. Ze wordt bijgestaan door niemand minder dan Jurgen De Bruyn.

Download de flyer van het luitprogramma hier.

De inhoud van de luitdagen is verschillend:

Woensdag 19 augustus

Samenspel met luiten kent een rijke traditie in Europa. Woensdag werkt Sofie een hele dag rond zorgvuldig uitgekozen en gearrangeerde muziek voor luitorkest. Musiceervreugde staat centraal, luitisten(en theorbespelers) met minstens twee jaar ervaring zijn welkom.

Donderdag 20 Augustus

Op donderdag wordt er in kleinere groepen gewerkt, en dat onder leiding van Sofie vanden Eynde en Jurgen De Bruyn. Luitisten (en theorbespelers) met minstens twee jaar ervaring zijn welkom en er wordt in twee niveaugroepen gemusiceerd. Er zijn twee hoofdthema’s: Sofie werkt rond de muziek van de renaissance; en Jurgen wijdt ons in in de geheimen van de improvisatie- en diminutiekunstkunst. Een deel van het repertoire wordt zes weken voor de luitdag via email bezorgd ter voorbereiding. A=440 hz. We verwelkomen een maximum van 12 spelers, die op de dag zelf ingedeeld worden in twee niveaugroepen.

Informatie over deelnameprijs van het luitprogramma vind je hier.  Avondmaal en accommodatie zijn niet voorzien in de deelnameprijs. Het festival bevindt zich in het kloppende historische hart van Mechelen, waar er vele hotels en restaurants zijn. Accommodatie is er alom voor prijzen vanaf € 60 per persoon per nacht. Wij hebben goede ervaringen met de volgende hotels:

Het luitfestival vindt plaats in het conservatorium op de benedenverdieping en staat apart van de blokfluit-, nyckelharpa- en gambacursus. De dagindeling is op beide dagen hetzelfde, als volgt:

09u00: onthaal
09u30: samenspelsessie 1
10u45: pauze
11u00: samenspelsessie 2
12u15: middagpauze
13u45: samenspelsessie 3
15u00: pauze
15u15: samenspelsessie 4
16u30: pauze
16u45: samenspelsessie 5
18u00: avondpauze [einde op donderdag]
20u00: informeel lerarenconcert met Didier Francois, Olov Johansson, Sofie vanden Eynde, Saskia Coolen, Pieter Vandeveire, Tom Beets en Alison Kinder [enkel op woensdag]

Klik hier voor informatie over de concerten.