Zomerfestival 2021

In 2021 is alles een beetje anders, en dat geldt ook voor onze Blokfluitdagen. We verwelkomen jullie op zaterdag 21 augustus 2021 op de vertrouwde plek in Mechelen, om samen te zijn en te musiceren.

We spelen een hele dag samen. Dat gebeurt in de feestzaal in een beperkte groep van 40 spelers zodat we ruimschoots kunnen voldoen aan mondmaskerloze social distancing. De dirigenten-coaches-showmen van dienst zijn Joris Van Goethem, Bart Spanhove en Tom Beets. Onder hun leiding spelen we nieuw en oud werk, polyfonie, meezingers en dansen, soms kleinschalig, dan weer groots veelstemmig. Van enkele werken krijgen de blokfluitisten de partijen op voorhand per email.

Eerder eenvoudige partijen worden voorzien, maar helaas is deze zomereditie niet gericht op spelers met weinig ervaring. De niveaubeschrijvingen vind je hier. Deelnemers vanaf een overtuigd niveau 2 zijn welkom. De daarbij passende voorbeeldpartituren, vaak met metronoomaanduidingen, kun je hier downloaden en printen. Dit is het vereiste niveau voor deze festivaldag

Roos zal er weer zijn met de toog, soep en broodjes om gezellig onder het afdak of op de binnenplaats te nuttigen. Het antiquariaat is groter dan ooit en is te vinden in de traphal van de feestzaal.

Er zijn twee concerten: het Flanders Recorder Duo presenteert met enthousiasme zijn debuutplaat, en voor wie wil, is er in de avond nog een informeel lerarenconcert met luit, gamba’s en nyckelharpa’s. Artiesten van dienst zijn de docenten van de andere cursussen die in het weekend plaatsvinden in de andere gebouwen van het Scheppersinstituut. De concerten gaan door in de feestzaal met ramen en deuren ramen open – iedereen mag het horen!

COVID: We voorzien bij alle in- en uitgangen ontsmettingsproduct en zorgen samen met het Scheppersinstituut en jullie voor een zo veilig mogelijke omgeving. Het dragen van mondmaskers wordt, ook indien op het moment niet verplicht van overheidswege, aangemoedigd wanneer er niet gespeeld wordt. Instrumenten worden geenszins uitgewisseld. Bij onverwacht positief Covid-testresultaat of bij noodzakelijke quarantaine worden reeds betaalde inschrijvingsgelden terugbetaald tot 48 uur voor het evenement. Indien de organisatie zelf het evenement om welke reden dan ook moet afzeggen, worden alle inschrijvingsgelden onmiddellijk terugbetaald.

De dagindeling is als volgt:

9u30ontvangst en onthaal
10u00sessie 1: Tom Beets: Glenn Shannon – Dody’s Oats & Cesar Franc – Panis Angelicus
11u30pauze & antiquariaatsbezoek
12u00sessie 2: Joris Van Goethem – William Byrd, The Earl of Oxford’s March
13u00lunchpauze en antiquariaatsbezoek: mogelijkheid tot aankoop soep en broodjes op het festival
14u30sessie 3: Bart Spanhove – Japans volkslied, Kojo non Tsuki
15u15korte pauze
15u30sessie 4: Bart Spanhove – Georg Philipp Telemann – Concerto
16u30Concert Flanders Recorder Duo FR2
(Tom Beets en Joris Van Goethem)
17u30avondmaal (geen maaltijd op het festival)
19u30Informeel lerarenconcert van het OudeMuziek team:
Sofie vanden Eynde (luit), Didier François en Olov Johansson (Nyckelharpa), Pieter Vandeveire en Rebecca Lefevre (gamba)

De deelnameprijs voor dit dagevenement is € 50. Inschrijven kan online, vanaf 19 juli. Er zijn kortingen voor deelnemers geboren na 1996, en meerdere inschrijvingen binnen hetzelfde gezin. De deelnameprijs omvat alle sessies en beide concerten. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40.

Kan je er niet bij zijn, maar wens je wel op de hoogte gehouden te blijven van onze acitiviteiten? Schrijf je via deze link in op onze nieuwsbrief.

Team Blokfluitdagen