Zomerfestival 2021

FESTIVAL 2019

Het festival staat open voor alle blokfluitisten, vanaf bescheiden amateurs tot en met pre-professionele musici. Lees hier wat de vereisten zijn per niveau.

Docenten
Er staat staat telkens een heel team aan docenten uit binnen en buitenland voor ons paraat. Zij verzorgen de samenspelsessies, het hoofdbestanddeel van het festival.

Programma

Tutti / grootkoor: Elke dag starten we met een tutti blokfluitorkest. Alle deelnemers tezamen spelen een zorgvuldig uitgekozen stuk. Er zijn partijen voor alle niveau’s. 

Samenspelsessies: Na de tuttisessie, leiden de docenten tientallen samenspelsessies in kleine groepen van verschillende niveaus. Een samenspelsessie duurt 75 minuten.

Workshops: Naast samenspelsessies zijn er ook workshops.In een workshop werk je gedurende twee opeenvolgende sessies rond een thema. Er zijn een tiental workshops gespreid over het weekend. Deze workshops hebben een maximum aantal deelnemers. Je schrijft je dan ook op voorhand in via het inschrijvingsformulier. Uiteraard moet je niet intekenen voor een workshop om het festival te doen slagen.

Masterclass: Op zaterdag en zondag hebben spelers de unieke kans om een (openbare) les (masterclass) te volgen. Zowel solo spelers, indien gewenst begeleid door een clavecinist, als blokfluitduo’s zijn welkom. Hiervoor schrijf je op voorhand in met het inschrijvingsformulier.
Een les duurt 50 minuten en heeft een kleine meerprijs.

Niveauverdeling
Een steeds terugkerende moeilijkheid is het kiezen van het juiste niveau. We maakten een overzicht dat moet helpen om je niveau in te schatten. Onze ervaring van de laatste jaren: kies niet te hoog en als het gekozene geschikt blijkt, blijf dan het liefst op dat niveau, want ‘eigenlijk te moeilijk’ leidt alleen maar tot frustratie voor jezelf en de anderen. Klik hier voor de beschrijving van de niveaus.