Concerten

De Blokfluitdagen hebben een lange traditie van avondconcerten met artiesten uit binnen- en buitenland. Deze concerten vinden plaats in het auditorium van het Scheppersinstituut te Mechelen (Melaan). De toegang is gratis voor deelnemers. Niet-deelnemers betalen € 10 aan de kassa. 

Vrijdag – Anonimo Venexian

Inês d’Avena en Claudio Ribeiro

Inês d'Avena (blokfluit) en Claudio Ribeiro (klavecimbel)

brengen met hun programma Anonimo Venexian herontdekte Venetiaanse sonates voor blokfluit en basso continuo.
In 2018 doorzochten ze veertig dagen lang verscheidene muziekarchieven. Ze ontdekten manuscripten van 18de-eeuwse Venetiaanse kamermuziek en mogelijk zelfs een onbekend werk van Vivaldi. Hun zoektocht mondde uit in een cd-opname in de beroemde Venetiaanse Sala della Musica dell’Ospedaletto.

Op het programma staan anonieme sonatas per flauto, solowerken voor klavecimbel, een toccata van Francesco Gasparini en sonates van Diogenio Bigaglia.

Meer informatie en luistervoorbeelden op https://www.avenaribeiro.com/anonimo-venexian

Zaterdag – Antidotum Arachne

Wie in de 17de eeuw werd gebeten door een giftige spin, kreeg geen medische behandeling. Lokale muzikanten gingen op zoek naar een melodieën als tegengif voor de fatale beet. Het programma Antidotum Arachne balanceert tussen historisch correcte uitvoering van renaissance​ muziek op een authentiek consort en hedendaagse zelfgeschreven arrangementen.
Op het programma staan werken van Antonio Vivaldi, William Byrd, Tarquinio Merula, Cypriano de Rore en traditionele Italiaanse tarantella’s

Meer info op https://www.palisanderrecorders.com/