Auditie

Deze informatie betreft de editie van 2020. Begin 2021 publiceren we de informatie voor Editie 2021.
Niveau 5
, het hoogste niveau, is enkel toegankelijk na auditie. Deze dient vooral om te tonen dat je beschikt over de nodige competenties zoals die hier genoemd worden. Houd bij je voorbereidingen en bij je repertoirekeuze dus rekening met deze competenties! Afhankelijk van je spel verschaft een positief oordeel over je auditie je toegang tot niveau 5 voor ofwel één enkel jaar ofwel een periode van drie jaren.

Auditie doen gebeurt door voor te spelen bij Reine-Marie Verhagen. Dit kan op verschillende manieren:

Auditiedagen in maart

We organiseren twee auditiedagen: een in België en een in Nederland. Je kan ons vinden:

  • op zaterdag 14 maart in Utrecht (Aafab,Jeremiestraat 4-6,  3611TW Utrecht).
  • op zondag 15 maart in Kessel-lo (H. Drievuldigheidskapel, de Becker Remyplein, 3010 Kessel-Lo).

In beide gevallen is dat tussen 10u en 15u. Wil je auditie doen? Email ons dan even via auditie@blokfluitdagen.be. De auditie is niet publiek. Mogelijke bezettingen zijn solo blokfluit, of blokfluit met een begeleidingsinstrument. Grotere bezettingen of combinaties van blokfluiten zijn niet toegestaan. We voorzien een keyboard indien gewenst.

Je wordt persoonlijk ingelicht over het resultaat van je inzendingen.

Op voorhand, digitaal

Veel blokfluitisten spelen geregeld concertjes of examens, bijvoorbeeld in de context van een muziekschool, en die prestaties kunnen we ook laten tellen als auditie. Zorg in zo’n geval voor een video-opname van je spel en bezorg die ons. Deze opname moet minstens twee items bevatten en moet in totaal minstens vijf minuten lang zijn. Je speelt ook bij voorkeur twee verschillende instrumenttypes. Het gaat zeker niet over de kwaliteit van een uitvoering, dus repetities of opnames thuis ‘in de woonkamer’ zijn eveneens geschikt. Mogelijke bezettingen zijn solo blokfluit, of blokfluit met een begeleidingsinstrument. Grotere bezettingen of combinaties van blokfluiten zijn niet toegestaan. Let op: het moet gaan om een video van maximaal 12 maanden oud.

Bezorg ons je video-opname via auditie@blokfluitdagen.be of in het geval van een groot bestand via wetransfer.com en benoem het bestand met je voornaam en achternaam. Wij bezorgen ze aan Reine Marie die elke deelnemer evalueert.

Inzendingen ontvangen we tot en met de maand juli. Je wordt persoonlijk ingelicht van het resultaat van je inzending en een positief oordeel geeft je toegang tot niveau 5 in hetzelfde jaar.

Tijdens het festival

Je kan auditie doen tijdens het festival. Dit gebeurt gewoonlijk tijdens de sessie voor het groot blokfluitkoor. Reine-Marie Verhagen neemt de auditie af. Dit gebeurt individueel en informeel, en zonder publiek. Je bereidt zelf een of meer korte werken voor, het beste wellicht een langzaam en een snel werk. Een auditie hoeft niet te klinken als een cd-opname: wat we willen is je competenties evalueren, in een vriendelijke atmosfeer.

Let op: positieve audities die afgenomen worden tijdens het festival geven je toegang tot niveau vijf in het volgende jaar!