Gambadagen

In 2021 heten we gambisten weer hartelijk welkom in Mechelen, en dat op zaterdag 21 en zondag 22 augustus! We moeten echter wel een voorbehoud maken: omwille van de covid-19 pandemie weten we op dit moment helaas niet of deze dagen door zullen gaan. Op 1 juli hakken we alle knopen door en nemen we de definitieve beslissing. De deelnemers krijgen op 1 juli hierover bericht, met de maatregelen die dan gepland zijn, en zij hebben dan zeven dagen de tijd om hun inschrijving te bevestigen of kosteloos te annuleren. Bij annulering krijgt men het integrale bedrag voor deelname teruggestort.

Deze zevende editie van de Gambadagen staat weer helemaal in het teken van het consortspel. Spelers van alle niveaus zijn welkom, van beginner tot doorgewinterde consortspeler en conservatoriumstudent.  Er wordt gewerkt in drie niveaugroepen die net zoals vorig jaar door fantastische docenten geleid gaan worden. Het docententeam bestaat uit Rebecca Lefèvre, Pieter Vandeveire, en Thomas Baeté. Alles vindt plaats in Mechelen (straatnaam: Melaan, 2800 Mechelen). Klik hier voor een exacte locatie op google maps.

Het gambafestijn staat dit jaar deels in het teken van Josquin des Prez en Jan Pieterszoon Sweelinck, als herdenking van hun respectievelijk vijfhonderdste en vierhonderdste sterfdag. De dagindeling (onder voorbehoud) is als volgt:

08u45: onthaal open
09u15: sessie 1
10u30: pauze
10u45: sessie 2
12u00: middagpauze
13u00: sessie 3
14u00: pauze
14u30: sessie 4
15u30: pauze
16u00: sessie 5
17u00: einde op zondag
! Op zaterdagavond is er om 20u00 een docentenconcert met de gamba-, luit-, en nyckelharpaleerkrachten

Kosten voor deelname zijn €65 per dag. De inschrijvingen zijn geopend. Je kunt inschrijven via het tabblad bovenaan.

Update inschrijvingen 3 juni: Op zaterdag is er enkel nog plaats voor gambisten met weinig consortervaring. Op zondag kan je je nog inschrijven in alledrie de niveaus.

In 2021 zijn er, omwille van  de covid-19 inschattingen, helaas geen maaltijden voorzien, maar er zijn wel dranken verkrijgbaar. Gelukkig zijn er talloze afhaalrestaurants, kleine resto’s en broodjesbars in de buurt, en natuurlijk heeft Mechelen ook warenhuizen om zelf een lunch samen te stellen. Accommodatie is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Consulteer de website van stad Mechelen voor een volledig overzicht van de logeermogelijkheden!

De flyer van de Gambadagen kan je hier downloaden.