Luitdagen

In 2021 heten we luitisten en theorbespelers weer hartelijk welkom in Mechelen, en dat op zaterdag 21 en zondag 22 augustus! We moeten echter wel een voorbehoud maken: omwille van de covid-19 pandemie weten we op dit moment helaas niet of deze dagen door zullen gaan. Op 1 juli hakken we alle knopen door en nemen we de definitieve beslissing. De deelnemers krijgen op 1 juli hierover bericht, met de maatregelen die dan gepland zijn, en zij hebben dan zeven dagen de tijd om hun inschrijving te bevestigen of kosteloos te annuleren. Bij annulering krijgt men het integrale bedrag voor deelname teruggestort.

In 2020 vinden luitisten en theorbespelers voor de vijfde keer hun weg naar het Mechelen. De luit-tweedaagse staat onder leiding van specialiste in het veld Sofie vanden Eynde

Samenspel met luiten kent een rijke traditie in Europa. Sofie werkt twee dagen rond zorgvuldig uitgekozen en gearrangeerde muziek voor luitorkest. Musiceervreugde staat centraal, tokkelaars met minstens twee jaar ervaring zijn welkom.

Alles vindt plaats in Mechelen (straatnaam: Melaan, 2800 Mechelen). Klik hier voor een exacte locatie op google maps. De dagindeling (onder voorbehoud) is als volgt:

08u45: onthaal open
10u00: sessie 1
11u30: pauze
12u00: sessie 2
13u00: middagpauze
14u30: sessie 3
16u00: pauze
16u30: sessie 4
18u00: einde op zondag
! Op zaterdagavond is er om 20u00 een docentenconcert met de luit-, gamba- en nyckelharpaleerkrachten

Kosten voor deelname zijn €65 per dag.
De inschrijvingen openen op 10 mei. Je kunt inschrijven via het tabblad bovenaan.

Download de flyer van de luitdagen hier.

In 2021 zijn er, omwille van  de covid-19 inschattingen, helaas geen maaltijden voorzien, maar er zijn wel dranken verkrijgbaar. Gelukkig zijn er talloze afhaalrestaurants, kleine resto’s en broodjesbars in de buurt, en natuurlijk heeft Mechelen ook warenhuizen om zelf een lunch samen te stellen. Accommodatie is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Consulteer de website van stad Mechelen voor een volledig overzicht van de logeermogelijkheden!