Anna Stegmann

Anna Stegmann is een gepassioneerd blokfluitist en pedagoog van oude en hedendaagse blokfluitmuziek. Ze is blokfluitprofessor aan de Royal Academy of Music in Londen, waar ze lesgeeft aan een enthousiaste, geselecteerde groep van een nieuwe generatie blokfluitprofessionals.

Ze is ook een vaste gastdocent aan Wells Cathedral School en Jackdaws Music Educational Trust. Anna geniet van het dirigeren en leiden van groepen van alle niveaus en geniet van het werken met volwassen amateurs. In die hoedanigheid heeft ze workshops, masterclasses en blokfluitgroepen geleid voor blokfluitcursussen Lyme, Airforce UK, Recorder Summer School, Easter Early Music School, LIFEM, Blokfluitdagen Mechelen, Orpheus Recorder Boutique en nog veel meer.

Sinds 2013 is zij medeorganisator van ORDA, de Open Blokfluitdagen in Amsterdam; een tweejaarlijks blokfluitfestival dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de grootste blokfluitevenementen ter wereld en dat zowel amateurs als professionals van over de hele wereld samenbrengt.

Anna trad op in concertzalen van Europa tot AustraliĆ« en nam verschillende cd’s op met haar eigen groepen Ensemble Odyssee en The Royal Wind Music, en trad op als gastsolist bij La Risonanza, The New Dutch Academy en anderen.

In 2020 richtte Anna haar eigen digitale recitalreeks op en heeft ze tot nu toe twee seizoenen blokfluitsolo en kamermuziek voltooid. Deze professioneel gefilmde muziekvideo’s zijn bedoeld om optredens toegankelijk te maken voor publiek dat niet in staat is om live concerten bij te wonen en om de luisteraar dichter bij de artiest te brengen dan mogelijk is in een conventionele livestream.

www.anna-stegmann.com