Eline Accoe

Eline Accoe studeerde muziek educatie aan Luca School of Arts, Campus Lemmens te Leuven (B). Verder volgde ze aan Luca School of Arts lessen blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen. In schooljaar 2018 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (NL) bij Reine-Marie Verhagen in het kader van het Erasmus+ programma. Muziek educatie combineert haar twee passies: muziek en lesgeven.

Als muzikant heeft Eline passie voor blokfluit en oude muziek. Als pedagoog streeft ze er naar een leeromgeving te creƫren waarin iedereen kan genieten van de verbindende kracht van muziek. Deze idealen nastreven betekent voor Eline eveneens zich engageren in andere managements- en organisatieaspecten van het muziekleven. Zo was ze bestuurder van de Europese Performing Arts Student Association (EPASA) en student-bestuurder aan hogeschool LUCA School of Arts.

Eline is leerkracht Muzikale en Culturele vorming (MCV), groepsmusiceren en blokfluit in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) in onder andere Lebbeke, Meise, Leuven en Haasrode.

Sinds 2019 organiseert Eline blokfluitorkestdagen voor jongeren onder de naam Young Air-Force. Eline was jarenlang leidster in de jeugdbeweging en draaide een hele poos mee als hoofdmonitor op kampen van Idee Kids. Ze geeft ook lessen groepsmusiceren op de zomercursus Flutomanie (NL). Eline startte in 2021 met het organiseren van online blokfluitdagen en draait mee als medeorganisator in het blokfluitdagen team.

Website: Accoestic