Robert De Bree

Robert de Bree is blokfluitist, hoboïst, improvisator en docent. Hij reist de wereld over met muziek uit alle tijden en windstreken.

In 2010 debuteerde hij als solist in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij soleerde met fantastische musici en ensembles, zoals Ton Koopman, L’Arpeggiata, Sir John Elliot Gardiner, Erik Bosgraaf en Holland Baroque in grote zalen en festivals zoals The Proms en Musikverein Wien.

Met zijn eigen, unieke The Scroll Ensemble improviseerde hij nieuwe muziek in de stijl van bijvoorbeeld Bach en Mozart, in de film Michiel de Ruyter, voor voormalig Koningin Beatrix, in hun eigen Jam Sessies voor klassieke muziek en in bijvoorbeeld Festival Classique.

Robert geeft improvisatieles aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en maakt deel uit van het onderzoekslectoraat voor docenten. Hij onderzoekt improvisatie educatie. Tijdens de Apollo Zomeracademie leidt hij het blokfluitensemble en verschillende kamermuzieklessen. In 2019 is het thema “De pastorale en de blokfluit”.

Hij gaf workshops aan bijvoorbeeld de University of Texas, Liszt Akademie in Budapest en aan verschillende conservatoria in Nederland. In 2015 zat hij in de jury van het internationaal blokfluitconcours ORDA naast grootheden zoals Marion Verbruggen en Bert Honig.

Daarbuiten begeleidt Robert ook improvisatietoneel op de piano, componeert, arrangeert en is ook in het theater te zien, met zijn eigen programma’s en teksten, maar ook bijvoorbeeld met Loes Luca in Le Malade Imaginaire en in 2019 met de Theater Alliantie in de voorstelling Amadeus.

Meer informatie: www.robertdebree.n