Sarah Jeffery

Sarah Jeffery (*1985, Engeland) is blokfluitist oorspronkelijk uit Engeland, nu wonend en werkend te Amsterdam. Zij haalde in 2013 haar masterdiploma cum laude van het Conservatorium van Amsterdam, onder leiding van docenten Jorge Isaac en Walter van Hauwe. Hiervoor studeerde zij ook cum laude af van het Birmingham Conservatoire te Engeland.

Sarah is actief in het gebied van hedendaags muziek, en werkt samen met componisten om nieuwe stukken en muziektheater te creëren. Zij treedt regelmatig op door heel Europa met ensembles trio aXolot, The Royal Wind Music, popband Jerboah, en peutertheater gezelschap fluup!.

Op het gebied van educatie werkt Sarah bij de SoundLAB het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, waar zij workshops geeft in improviseren en componeren. Naast haar eigen leerlingen in Amsterdam, heeft Sarah zo’n 140.000 volgers op Youtube, waar zij wekelijks blokfluit tutorials produceert voor haar kanaal ‘Team Recorder’. Zij schrijft regelmatig artikelen voor diverse muziekpublicaties, en zit in de redactieteam bij tijdschrift Blokfluitist. Sarah is ook officieel endorser voor Paetzold by Kunath blokfluiten. www.sarahjeffery.com