Veelgestelde vragen

Zomerfestival Algemeen

Annulatie- en terugbetaling

De annulatievoorwaarden en terugbetalingsmodaliteiten kan je vinden in het inschrijvingsformulier.
De inschrijving is pas definitief na betaling.
Tot en met 1 juli wordt het volledige inschrijvingsbedrag teruggestort in geval van annulatie.
Tot en met 1 augustus betalen we 60% terug. Daarna is terugbetaling niet meer mogelijk.

Mocht het festival in het geheel niet kunnen plaats vinden omwille van absolute overmacht dan doet de organisatie er alles aan om u het inschrijvingsgeld terug te betalen.

 

 

Bereikbaarheid

Zowel het Scheppersinstituut als het Conservatorium liggen in de Melaan, pal in het centrum van Mechelen. We adviseren daarom om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen.

Deze scholen liggen op een kwartier doorstappen vanaf het treinstation van Mechelen. plan je reis via www.nmbs.be.  Vanaf het station kan je (1,4 km) wandelen ofwel buslijn 1 nemen. Deze rijdt elke tien minuten naar de schoenmarkt. Raadpleeg de infoborden van busdienst de Lijn bij aankomst in het station. Vanuit de schoenmarkt is het slechts 100 meter wandelen naar het festival.

Parkeren in Mechelen is niet goedkoop. In de binnenstad kan je terecht in ondergrondse parkings voor een dagtarief van om en bij de € 13, zoals Q-park Bruul. Er zijn slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen op de speelplaats van het Scheppersinstituut. We reserveren deze plaatsen voor de mensen van de beurs, deelnemers met een verminderde mobiliteit en de mensen het concert verzorgen. Voor een volledig overzicht van de parkeermogelijkheden in Mechelen en het tarief, klik hier.

Hoe zit het met cookies en privacy?

Het inschrijvingsformulier vraagt enkel gegevens die we nodig hebben om het festival te organiseren.  Enkel de organisatoren hebben toegang tot die gegevens.  De gegevens worden nooit doorgegeven aan derden.

Deze website is gebouwd met WordPress en gebruikt een paar plugins. Wijzelf gebruiken geen cookies om gegevens te verzamelen.

Kan ik inschrijven voor een halve dag?

Neen, er kan enkel ingeschreven worden voor een volledige dag. Dit betekent echter niet dat je ook alle sessie actief moet volgen. Het is geen enkel probleem om tussendoor even Mechelen te verkennen. Enkel wanneer je je opgaf voor een workshop is je aanwezigheid vereist in deze 2 sessies.

Gamba - Luit - Nyckelharpa

Moet ik op voorhand oefenen voor gamba, luit of nyckelharpa?

 Voor de gewone samenspelsessies hoef je niet op voorhand te oefenen. We proberen een muziekstuk door te spelen, maar het hoeft geen cd-opnamekwaliteit te worden. Er wordt op voorhand een klein aandeel van repertoire per email bezorgd om thuis voor te bereiden.

Waar kan ik een hotel boeken?

Consulteer de website van stad Mechelen waar je een volledig overzicht vindt van alle logeermogelijkheden in deze stad.

Waar vinden de lessen plaats?

Gamba, luit, byckelharpa en volgen lessen in het Conservatorium. Het onthaal gebeurt waar de lessen doorgaan.

Wat is de inkom voor de concerten tijdens het gamba-, luit- en nickelharpa festival?

Het lerarenconcert is gratis voor alle deelnemers. In 2021 worden er geen externe luisteraars toegelaten.

Welke muziek stijlperiodes komen er aan bod?

Het gamba-, luit- en nyckelharpafestival is gewoonlijk beperkt tot renaissance- en barokmuziek.