Welkom

Corona update 20 juni 2020

Jammer genoeg hebben we moeten besluiten dat er voor de blokfluitisten geen festival zal zijn in 2020. Het programma voor luit, nyckelharpa en gamba kan wel plaatsvinden. De richtlijnen van de overheid en de GEES-protocollen zijn niet mild voor blokfluitspelers. Zowel het gegeven dat wij werken met blazers als de leeftijd van de deelnemers spelen niet in ons voordeel.
We beseffen dat dit nieuws misschien wel een enorme teleurstelling is: wie keek er niet uit naar een weekend samenspelen met vrienden op het einde van de zomer, nu de corona-crisis leek te verminderen? Het zal duidelijk zijn dat wij deze beslissing met pijn in het hart hebben genomen, in de hoop dat iedereen er begrip voor zal kunnen opbrengen.

Deze eenendertigste editie van de Blokfluitdagen begon sterk, met een ongezien groot aantal inschrijvingen tijdens de eerste maand. Blijkbaar heeft opzet en inhoud van het geplande festival veel blokfluitisten sterk aangesproken en we mikken er dan ook op om de editie-2020 in de mate van het mogelijke te kopiƫren naar 2021. We verwelkomen je dan graag op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2021 op de vertrouwde locatie in Mechelen.

Team Blokfluitdagen & OudeMuziek