Welkom

Blokfluitdagen vzw stelt zich tot doel om het muziekspelen door liefhebbers te stimuleren. Jaarlijks hoogfeest is het driedaagse festival te Mechelen dat in 2020 aan haar 31ste editie toe is.
Op regelmatige basis organiseert de vzw ook een Winterblokfluitdag. In 2020 vond deze plaats in februari in Tielt.  Klik  hier voor foto’s en audiobestanden.

Dit jaar zal het festival plaatsvinden van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus 2020.

Luit, gamba en nyckelharpa zien hun festival verhuizen naar woensdag en donderdag. Zo zetten we in op meer ademruimte voor iedereen, zeker tijdens de langere pauzes en het avondmaal. Op die manier hebben we ook het conservatorium tot onze beschikking voor de speciale programma’s zoals de masterclass, de consortsessies en de sessies voor niveau 5.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking:  Schrijf in

Het festival staat open voor alle blokfluitisten, vanaf bescheiden amateurs tot en met pre-professionele musici. We schrijven een aantal minimum niveauvereisten voor. We geven hier per niveau een overzicht van noodzakelijke en wenselijke vereisten als hulp bij het inschatten van je niveau.

Het accent ligt op samenspelen en musiceervreugde onder leiding van docenten uit binnen- en buitenland.  Naast het aanbod aan samenspelsessies en workshops zijn er ook concerten van topniveau evenals een drukbezochte instrumenten- en bladmuziekbeurs.

Deelnameprijs

Informatie over deelnameprijzen vind je hier.

Locatie van het festival

  • Scheppersinstituut: Melaan 16 te Mechelen (onthaal)
  • Conservatorium: Melaan 3-5 te Mechelen

Overnachting: Tot 30 april 2020 kan je bij je inschrijving meteen reserveren in het Novotel hotel. Wens je een ander hotel, of zoek je naar overnachting kan je terecht op de website van stad Mechelen.